Plusresan

En resa genom IVF:er, graviditet, lungemboli, komplikationer, Pylorusstenos, operation i Uppsala och det oändligt lyckliga slutet.

Barn och säkerhet

Hampus kommer att vara ett barn med mycket härliga omgivningar omkring sig. Både stugan vid Ryggen där farmor och farfar tillbringar somrarna, och våra campingsemestrar i Bohuslän vid havet. Det här med säkerhet har jag och F pratat om en hel del.

När vi växte upp var ingenting så himla noga. Vi sprang i bergen, vi badade, vi åkte båt utan flytväst. Men idag har man kanske lite mer kunskaper kring olika saker, internet informerar om otäcka olyckor som händer på ögonblicks sekunder och man har ett annat säkerhetstänk. Inte för att curla barnen, det är något helt annat i min värld, utan för att veta att OM olyckan är framme så har man i alla fall gjort sitt bästa för att det ska gå bra. För några veckor sedan kom vi in på det här med flytvästar.  Hur ska man ställa sig som förälder till ärvda/lånade saker som kanske inte är så nya och testade?

Det har visat sig att vissa flytvästar för små icke simkunniga barn inte håller måttet för det en flytväst ska göra. Nämligen få ett litet barn på rätt köl om dom ramlar i OCH hålla munnen ovanför vattenytan. Det räcker tydligen med ett andetag av vatten ned i lungorna så kan ett barn drunkna *hemska tanke*.

Vi har läst lite olika tester, bland annat det här:
http://www.testfakta.se/sport_fritid/article62873.ece

Sjöräddningen rekommenderar vidare att man inte använder flytvästar som är mer än 10 år gamla:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4251&artikel=5589345

I testfaktas artikel kan man tydligt se att vissa av västarna skulle man inte ens vilja sätta på sitt barn. Jag känner som förälder att det kommer att vara massor sådant här att tänka på i framtiden så jag tackar min lyckliga stjärna för att Internet finns. Vi kommer att söka och jämföra priser och olika tester innan vi köper in något som helst som har med säkerhet att göra. Det kan ju faktiskt hända att det redan nästa sommar är dags för en liten miniflytväst om vi befinner oss på bryggor/båtar.

Det är såklart supersnällt när människor vill väl och vill låna ut saker från förr, men när det kommer till säkerhet har vi beslutat att vi inte tummar på pris och inköp. Vi vill ha många, härliga, lyckliga somrar vid sjöar och hav tillsammans med Pluppen.

110804_02

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: