Plusresan

En resa genom IVF:er, graviditet, lungemboli, komplikationer, Pylorusstenos, operation i Uppsala och det oändligt lyckliga slutet.

Underbara dagar

Det var precis som om att allt släppte när jag fick gnälla av mig lite. Vi har haft underbara dagar trots värmen. Jag blir förundrad massor med gånger om dagen över hur otroligt go, nöjd och lugn vår Lillplupp är. Han är verkligen fantastisk att ha att göra med. Jag har haft energi igen och känt mig stark, frisk och pigg. Det är underbart.

I natt sov han i stort sett hela natten (synd att inte mamman gjorde det p g a alldeles för stillastående luft). Han somnade 22, sov till 06, åt lite och somnade om till 09. Maries (min bästa, äldsta väninna) råd om dygnsrytm verkar faktiskt ha hjälpt oss en hel del. På dagarna kör vi fortfarande fullt ös med ljud och ljus, vi släcker inte ner eller är tysta utan lever på som vanligt, och han sover när han är trött och DÅ sover han verkligen. På natten däremot har vi det tyst och mörkt och matning/blöjbyten sker under total tystnad. När vi är klara lägger jag honom ner i babynestet mellan oss igen och han somnar om. Det är helt underbart. Det gör att dagtid kan han sova i stort sett vart som helst; i vagnen, i nestet, i soffan, inne eller utomhus, hemma eller borta och på natten är han nöjd och somnar om när han har ätit. Som jag har sagt tidigare, inget är beständigt med små barn, men vi kanske har grundlagt någon form av dygnsrytm i alla fall. Marie är sjuksköterska och har två små barn själv som det har fungerat på, och hon gjorde en avhandling kring små bebisar och dygnsrytm, så vi följer hennes råd till punkt och pricka. Det verkar fungera super hittills.

Idag har vi varit ute vid farmors och farfars stuga och haft det mysigt med god mat och trevligt sällskap. Vi har just landat i soffan hemma och han har somnat i sitt babynest mellan oss. Vi har haft några magic moments igen då vi märker utveckling. Ibland står det stilla ett tag, och så vips så händer det något. Idag har han verkligen börjat gripa tag i saker och dra in dom i munnen. Visst, han har gjort så med små handdukar och sin filt tidigare men idag har han tagit tag i Pellefanten och verkligen hållit i. Han har också gripit tag i saker i babygymet. Det är så kul när man ser dom små framstegen. Efter en stund blev han ledsen (övertrött). Det har nog varit många intryck idag så han fick somna in i min famn och ligger nu bredvid oss och sover.

Han är verkligen det bästa som har hänt oss.

130803_01
Ligger och myser under myggnätet uppe vid stugan

130803_02
Ett paradis för en liten kille framöver. Det finns även en liten sandig vik alldeles intill.

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: