Plusresan

En resa genom IVF:er, graviditet, lungemboli, komplikationer, Pylorusstenos, operation i Uppsala och det oändligt lyckliga slutet.

3 månader och vikt- längdkontroll

Igår fyllde Hampus 3 månader. Tänk vad tiden går. Och det blir bara roligare och roligare. Man interagerar mycket mer, sjunger, pratar och skrattar och han hänger med och tycker att saker är roligt.

Sömnen går jättefint, förutom när det är för varmt ute. Vi har verkligen lidit både han och jag när det har varit så tryckande varmt. När det då igår vände och blev lite svalare så var det som en ny värld för oss båda. Vi har sovit jättegott i natt. Han vaknar oftast bara en gång och vill äta. Annars sover han ganska konstant mellan 22-07 ungefär. Han sover ofta en hel del på förmiddagarna och någon lur på eftermiddagen.

Vikt- och längdkurvan går finfint uppåt. För två veckor sedan vägde han 4705 gram och var 54 cm. Idag vägde han 5135 gram och var 57 cm. Det var också dags för vaccination idag. DET var mindre roligt för sticket gjorde ont. 😦 Som mamma känner jag att han har varit med om nog redan vid tre månaders ålder, med operation och provtagningar, men jag läste på lite om sockerlösning och hittade ett recept. På Akademiska i Uppsala fick han sockerlösning när de skulle ta prover (även på barnkliniken här) och jag vet att vissa BVC använder det. Jag frågade om BVC här använder det. Det gjorde dom inte. Men jag tog med mig eget. Varför ska han ha ont i onödan när något så enkelt kan förvilla ett par sekunder? Det är ju inte direkt så att det är hans normalkost. BVC-sköterskan tyckte att det var ett bra initiativ, och hon kunde inte begripa varför dom inte använder det där.

Receptet på sockerlösning är enkelt. 1 dl vatten och 1 msk socker (struket mått) skakas så att sockret löses upp, vilket tydligen ska ge ungefärlig 12%-ig sockerlösning. Han fick ett par duttar i munnen med nappen.

Nu hoppas jag att han mår bra när han vaknar, för han var bra ledsen lillpluppen. Det blir inga utsvävningar idag utan det blir närhet och kramar i stora lass.

130730_04

Single Post Navigation

One thought on “3 månader och vikt- längdkontroll

  1. Härligt att allt går framåt! 🙂
    ”Sikken” snygging han är lille Hampus!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: