Plusresan

En resa genom IVF:er, graviditet, lungemboli, komplikationer, Pylorusstenos, operation i Uppsala och det oändligt lyckliga slutet.

Viktkontroll på BVC och annat smått och gott

För två veckor sedan vägde Hampus 3990 gram. Då hade han gått upp ca 500 gram sedan operationen två veckor före det. Idag var det dags igen för vägning och mätning.

Vi pratade om lite ditt och datt. Det var en ny BVC-sköterska idag (Bibbi) som också var underbar. Jag uppdaterade henne lite på läget kring IVF:er, graviditet, lungemboli och operation på liten. Jag sa också till henne vad snabbt man går vidare nu när det har ordnat sig. Och hur fantastisk kroppen är på att återhämta sig. Pluppens ärr är hur fint som helst och jag mår ju faktiskt jättebra efter graviditeten med tanke på hur sjuk jag var tidigare.

När det var dags för vägning hade jag en gissningsvikt på ca 4400 gram. Jag tänkte att det skulle vara rimligt. Döm om min förvåning när vågen landade på 4705 gram! Jisses! Pojken har gått upp 700 gram på två veckor! Han äter verkligen ikapp sig. Hjärtat. Han hade inte vuxit så mycket på längden, men var nu 54 cm och med tanke på att han bara var 45 cm när han föddes så känns det helt okej. Vi fick åter igen idel lovord och beröm över hur harmonisk och fin han är. Jag berättade att han väldigt sällan gråter. Det sker bara när han har ont i magen och då sa hon att det beror på att vi har tillgodosett hans behov, att han inte behöver gråta. Sådant värmer.

Livet flyter på jättefint här hemma. Någon dag i veckan är lite tuffare med hans mage som krånglar, men med alla verktyg vi har så går det oftast jättebra. Vi kör kolikmassage, han får ett mål med Sempers Bifidus per dag (innehåller lite Lactulos), vi sätter honom i stolsits, vi kör pysventil etc. Då brukar det lösa sig efter ett tag och han blir så glad. 🙂

När han är vaken är han otroligt nöjd och ler och jollrar mest hela tiden. Han fyrar av leenden som gör att man blir alldeles varm. Vi pratar, sjunger och interagerar så fort han är vaken och det är den allra bästa tiden. Han är så go så att man blir galen.

Han äter ungefär var tredje timme på dagarna, ibland något oftare och döm om min förvåning när han sista tiden sover hela nätterna så när som på en matning mitt i. Det har gjort att oftast så får han sista kvällsmåltiden kring 23-24. Vi sover fyra timmar. Han äter och får lägga sig igen och så sover vi 3-4 timmar ytterligare (han sover i babynest mellan våra kuddar). Ibland har det t o m hänt att han har sovit fem timmar i sträck på natten. Det som är så fantastiskt är att OM han är vaken en stund på natten så är han nöjd och jollrar och somnar om. Han gråter aldrig förutom om han är hungrig. Jag vet inte om vi har haft tur, eller om min väninnas alla tips och råd har hjälpt om att få en dygnsrytm tidigt. Vi kör fullt ös med ljud och ljus på dagarna. Ingen tassar på tå utan vi pratar högt och tydligt med varandra. Hundarna skäller, det är trafik utanför, vi klipper gräs, dammsuger. På nätterna har vi det tyst, lugnt och mörkt, även under matning och blöjbyte och jag säger ingenting.  Min väninnas två barn är nöjda nätterna igenom och hon gjorde ett arbete om detta (hon är sjuksköterska) så vi har kört samma koncept och det har hjälpt oss. Slump eller inte. Det spelar ingen roll. Det är underbart att det är så här just nu. Ja, jag skriver just nu. För det händer ju saker hela tiden och ingenting är statiskt.

Förutom det här så ligger han gärna i sin vagn på dagarna (när han inte är hos mig). Jag har dragit ett påslakan runt ett fårskinn som han ligger på, jag bullar upp med kuddar så att han halvsitter och han älskar det. Han är också så nöjd nu för tiden att han kan somna själv i vagnen. Man ser när ögonen går i kors, man tar bort kuddarna och vips så sover han. Borta är den där oron han hade förut då han inte kunde somna. Det var säkert magen som var jobbig… VILL han somna på mig så får han det såklart. Man kan inte skämma bort dom här små för mycket. Som han fungerar just nu så kunde jag inte drömma om bättre.

Och bilen. Han älskar att åka bil. Även där är han bara nöjd.
Så även om vissa dagar är supertuffa med tre stora hundar och ett spädbarn så måste jag säga att vi har haft en enorm tur. Kanske beror det på att vi har haft prövningar så att det räcker för ett tag. 🙂

261855_10151508574757984_11

Single Post Navigation

3 thoughts on “Viktkontroll på BVC och annat smått och gott

 1. Erica on said:

  Det är så gott att läsa att han verkar må så bra nu och vara harmonisk o fin. Gott när livet flyter på och ni verkar ha hittat nån typ av lunk.
  Söt är han också 🙂

 2. Jag hittade till dina inlägg när jag googlade på Pylorusstenos. Det var guld värt att få läsa om er resa till op. Och eftervården. Jag ligger på barnavdelning just nu med min lille pojk och precis som ni väntar vi på operationstid. Det är fullt i Gbg dit vi ska åka och chansen att få åka ifrån Skövde under morgondagen då det är röd dag känns obefintlig. Jag ville mest säga tack för att du bloggade om ämnet.

 3. Helena on said:

  Hej Mia. Vad roligt att inläggen kan hjälpa någon. Det är snart fem år sedan – men jag minns hur jobbigt det var. Idag har vi en frisk, stark, glad, busig, kärleksfull femåring. Det kommer ni också att ha. All styrka och värme till er. Snart är ni ute på andra sidan. Mot livet. Så som det ska vara med ett litet älskat barn.
  Med vänlig hälsning, Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: