Plusresan

En resa genom IVF:er, graviditet, lungemboli, komplikationer, Pylorusstenos, operation i Uppsala och det oändligt lyckliga slutet.

Lollo är äntligen hemma!

Vår kära vän M-S meddelade mig att hon hade virkat en jättefin nalle till Hampus och att hon skulle skicka den med posten. Hon är en riktig talang på att handarbeta och tidigare har Hampus fått jättefina tröjor och Converse-tofflor som hon också har gjort.

När avin kom åkte vi  iväg till Willys för att hämta ut Lollo men se DET fick vi inte. Lollo var adresserad till Hampus och tjejen i kundtjänst sa klart och tydligt att ”barnets namn får inte stå på paketet”. Jag hade med mig båda föräldrarnas leg, men det hjälpte inte. Jag undrade vad som händer då och hennes snorkiga svar var: ”vi kommer skicka tillbaka paketet till avsändaren”. MÄH! Hon var så där icke-tillmötesgående och suckade och fick mig att känna mig som världens mest omständiga trots att jag bara kom med en avi och ville hämta ut hans nalle. Hon började sucka och säga att ”jaja, jag kan ringa posten och höra” men hon fick inget svar och då bestämde jag mig för att säga att ”vi struntar i det här”. I förbifarten nämnde hon att avsändaren måste ringa posten och ändra mottagarnamn.

Väl hemma fick då stackars M-S vänta på att det blev måndag så att hon kunde kontakta sitt postombud, dra ut papper, skriva på, scanna och strula, som i sin tur fixade i ordning det hela och ändra till mitt namn. Lollo fick glatt ligga kvar i kartongen och vänta ytterligare några dagar.

Igår ringde jag till Willys igen för att höra om ändringen var genomförd så att jag skulle slippa åka till andra änden av stan i onödan och jag blev så glad när det var en annan röst per telefon för NU kanske det var någon trevlig. Till saken hör att jag är ALLTID trevlig och glad mot folk så jag förtjänar fan inte tjurskallar! Men Icke! Han lät som en nyvaken grinig tonåring, suckade och vrålade ”VÄNTA DÅ”! Åter igen fick man känna sig som jordens mest besvärliga. Men URSÄKTA mig, jag vill bara hämta ut ett paket liksom…. Efter många om och men fick jag veta att paketet nu stod i mitt namn.

Parallellt med det här har jag sökt på Postens hemsida och hittat en text som klart och tydligt talar om att i de fall ens barn får paket och barnet inte har legitimation så kan båda föräldrarna kvittera paketet, och så krävs det ett personbevis. Med andra ord visste hon ingenting den första tjejen som påstod att barnets NAMN inte fick stå. När jag tänkte efter insåg jag att vi har en herrans massa bevis från Skatteverket i en pärm, både på bebisen och på oss som vårdnadshavare, så om hon bara hade kläckt ur sig det så kunde vi ha kommit tillbaka redan samma dag eller dagen efter. Jag beställde även ett personbevis på Skatteverket som jag tänker ha i skötväskan från och med nu. Och hur Hampus personbevis ska kunna styrka att vi är föräldrar har jag ingen aning om, för det står inget om det. Det står att han inte har några barn. Så troligtvis får även jag och F beställa varsitt personbevis att ta med om det händer igen.

Hur som helst så åkte jag iväg för att hämta ut stackars Lollo som har legat och väntat på sin nya ägare i evigheter. Jag slet fram avin glad i hågen, kvinnan går iväg… och säger: NÄÄ; det är inte ändrat, det står i Hampus namn!
Då höll jag på att få ett bryt. Lugnt och sansat klämde jag fram att ”jag har ringt och pratat med någon man här hos er i dag och han såg att det var ändrat, annars skulle jag inte ha kommit hit idag”. DÅ hittade hon en lapp vid sidan om där uppgifterna fanns.
PHUU!

NU är i alla fall Lollo äntligen hemma. Det var en jädra pers för både avsändaren, oss och Lollo själv. Men nu är hon i goda händer och Pluppen skrattade högt när jag satte henne mitt emot honom i vagnen. Fast… hon fick nästan inte plats.

130710_01

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: